Hvordan fungerer hydraulikk?

Hvordan fungerer hydraulikk

Mange er kjent med at gravemaskiner og kraner bruker hydraulikk for å skape kraft og bevegelse. Men hvordan fungerer hydraulikk? Hvilke komponenter består et hydraulisk system av? Og i hvilke bransjer har man mest bruk for hydraulisk utstyr? Disse spørsmålene får du svar på nedenfor.

Hvordan fungerer hydraulikk?

Hydraulikk fungerer ved å overføre energi fra ett sted til et annet gjennom en væske som vann eller olje. Energien overføres ved å konvertere den til trykk, som deretter beveger seg gjennom det hydrauliske systemet og fungerer på hvilken som helst enhet den er koblet til.

Hydrauliske systemer er fordelaktige fordi de:

  • kan trykkreguleres
  • kan kontrolleres enkelt
  • kan brukes med mange forskjellige typer utstyr og er svært allsidige
  • har muligheten til å holde bevegelige deler smurt, noe som reduserer slitasje på utstyret

Hvilke komponenter består et hydraulisk system av?

Hovedkomponentene i et hydraulisk system er pumper (som skaper trykket), ventiler (som regulerer strømmen), sylindre (som omdanner hydraulisk energi til mekanisk energi) og aktuatorer (som konverterer hydraulisk trykk til bevegelse). Disse komponentene har mange forskjellige funksjoner som gjør at ingeniører kan skape ønsket effekt.

I hvilke bransjer har man mest bruk for hydraulisk utstyr?

Hydraulisk utstyr brukes ofte til industrielle formål, i bransjer som bilundustrien, konstruksjon, og andre felt som benytter tungt utstyr for å utføre ulike jobber. En av de mest populære bruksområdene er i anleggsmaskiner, hvor de benyttes til å drive de ulike komponentene i maskinene. Samtidig kan man også finne hydraulikk i biler, fly og til og med hjem.

Til slutt er det viktig å nevne at hydraulisk utstyr krever en del vedlikehold. Hydraulikkteknikk AS har stort delelager for blant annet Enerpac utstyr, og med en dyktig serviceavdeling bidrar vi til hurtig reparasjon og kort driftsstopp for deg som kunde. Ring oss på 67 06 21 50 eller send en mail til post@hydraulikkteknikk.no hvis du har spørsmål angående utstyr eller service. 

Produktnyhet!

Spørsmål?

Om du ønsker priser på våre produkter, eller har spørsmål om noen av produktene våre – ta kontakt med oss i dag.

Bruk kontaktskjemaet nedenfor, eller kontakt oss via epost/telefon så står vi klare for å hjelpe deg.

Send oss en melding

Her finner du oss